A második legnehezebb interjú kérdés…

…és a válasz, amivel utcahosszal nyerheted meg az állásinterjút a vetélytársaiddal szemben.

Emlékszel még a második legnehezebb kérdésre? Tudod, nemrég kértem, hogy szavazz Te is a legnehezebb állásinterjú kérdésekre.

A legutáltabb kérdések listáját az 5 negatív és pozitív tulajdonság vezeti. De szorosan mögötte végzett másodikként a következő:

“Miért Önt kellene felvennünk az állásra?”

Ez a kérdés az állásinterjú, és az egész álláskeresés kulcsa. Mert ha erre tudod a jó választ, akkor nyert ügyed van.

Íme a javaslatom:

A kérdésnél nem azon van a hangsúly, hogy a többi jelölttel szemben miért Téged válasszanak. Hanem azon, hogy MIÉRT is válasszanak Téged.

Tehát a válaszodban a vetélytársaidra nem kell hivatkoznod, nem azt kell bemutatnod, hogy miben vagy jobb, mint ők. (Hiszen nem ismered őket, honnan is tudhatnád.)

Inkább foglald össze azokat a pozitív készségeidet és tulajdonságaidat, amik fontosak a munkakör szempontjából. De ne állj meg itt, hanem magyarázd is meg, hogy ez miért jó a cégnek.

Mutatok két példát

Az első legyen egy biztonsági őri állásra jelentkező pályázó.

Tisztelt üzletvezető úr – azért célszerű engem választania:

  • Mert jól tudok koncentrálni, és jól tűröm a monoton feladatokat, így akár a 12 órás műszak végén is képes vagyok éberen lefülelni a bolti szarkákat…
  • Mert az előző munkahelyemen a többi biztonsági őrnél 25%-kal több bolti lopást akadályoztam meg. Ezt a javulást az önök üzletében is igyekszem elérni.
  • Mert jól megtalálom a közös hangot az emberekkel, így az üzlet látogatói nem egy fapofával, hanem egy szimpatikus és udvarias fickóval találkoznak először…
  • És mert nem dohányzom, ezért nincs szükségem cigiszünetre, amikor el kellene hagynom a szolgálati helyem, és így az üzlettér kellő ellenőrzés nélkül maradna.

A recept tehát:

Foglald össze azokat a pozitív tulajdonságaidat / tapasztalataidat, amik fontosak az új munkakör szempontjából.

A legjobb, ha olyan dolgokat hangsúlyozol, amik szerepeltek az álláshirdetésben az elvárások között. Vagy egyszerűen tudod, hogy fontosak.

De ne feledd:

Nem elég szimplán felsorolni ezeket, hanem azt is hozzá kell tenned, hogy miért jó ez a munkaadó szempontjából.

Miért mondom, hogy ez a technika már elég ahhoz, hogy elnyerd az állást?

Mint a szavazásból láthatod, a legtöbb álláskereső nem tud választ adni a munkaadó legeslegfontosabb kérdésére: arra, hogy miért kellene őt felvenni.

És ha ezt még a pályázó sem tudja, akkor a munkáltató honnan a fenéből is tudná?

Ezért ha Te meg tudod indokolni, hogy miért válasszanak Téged, akkor a többi jelölt közül egy csapásra kiemelkedsz. Másrészt sokkal könnyebbé teszed a döntést a felvételiztető számára.

Következő példa:

Nézzünk akkor egy másik példát. Ha engem faggatnál arról, hogy miért érdemes beszerezned a hamarosan neked is elérhető Megnyerő Állásinterjú Módszereket, akkor ezt válaszolnám:

Azért, kedves [mssys_firstname]:

  1. Mert a 3 CD-nyi előadást tartalmazó anyagban végigmegyünk a 40 leggyakrabban feltett állásinterjú kérdésen, és az ideális válaszokon… így sokkal magabiztosabban szerepelhetsz a meghallgatásokon – Téged nagyon nehéz lesz zavarba hozni.
  2. Mert elárulom, hogy mi az a gyakorlott értékesítők által alkalmazott testbeszéd technika, amivel elérheted, hogy szimpatikusabbnak tartson az interjúztató. És ezáltal inkább Téged választ majd több hasonló képességű jelölt közül.
  3. Mert bemutatok 3 olyan gyakorlatot, amivel csökkentheted az izgalmat az interjú előtt és közben, így nyugodtabban szerepelsz, és könnyebben ki tudod hozni magadból a maximumot.
  4. Mert elárulom azt a néhány trükköt, amivel óvatosan befolyásolni tudod a személyiség-tesztek eredményét. Ezáltal akkor is nagyobb eséllyel pályázol, ha esetleg visszahúzódóbb, introvertáltabb személy vagy. (Amit egyébként a legtöbb teszt hátrányként kezel.)

Ha Te is szeretnél jobban szerepelni az állásinterjún, gyorsabban elnyerni a vágyott állást, akkor hamarosan ez az anyag is elérhetővé válik számodra.

Üdvözlettel:
András