Állásinterjú eredményességének titkai

Kicsit elméletibb cikk a kommunikáció-technikáról, aminek tudatában Te is sokkal meggyőzőbben szerepelhetsz egy állásinterjún. Ha előfordult már Veled, hogy továbbfaggattak egy válaszod után, mert nem hitték el, amit mondasz, akkor ez a mai tananyag kötelező olvasmány.

Talán Te is hallottál már arról az elméletről, mely szerint a személyes kommunikáció három csatornán zajlik. A modell szerint a kommunikáció eredményességét a három csatorna a következő mértékben befolyásolja:

  • verbális (maga az üzenet, amit elmondunk) – 7%
  • hanghordozás – 38%
  • testbeszéd (arckifejezések, mozdulatok) – 55%

(Ez alapján egy állásinterjú sikere csak 7%-ban múlna azon, amit mondunk.)

A Budapest Toastmasters előadókészség-fejlesztő szervezet alelnökeként és rendszeres előadóként bizton állíthatom, hogy ez a modell hibás!

Az üzenet, vagy egy állásinterjún a válasz ennél sokkal fontosabb!

Hiszen egy beszéd vagy állásinterjú sikerét alapvetően befolyásolja, amit mondunk. Ha rossz maga az üzenet, akkor lehet bármilyen jó a körítés, a kommunikáció nem fog működni.

Gondolj csak a humoristákra, akik a kommunikáció egyik legnehezebb válfaját űzik. Lehet bármilyen tehetséges előadó valaki, ha a poén nem ül, akkor megette a fene az egészet.

Nézzük a hanghordozást és a gesztusokat!

A fenti elmélet túlhangsúlyozza annak a szerepét, ahogyan mondunk valamit. De azt nagyon jól kifejezi, hogy sokkal nagyobb szerepe van ezeknek a kommunikációs csatornáknak, mint azt elsőre gondolnánk.

A testbeszéd és a hanghordozás ugyanis olyanok, mint a fűszer az ételben. Például ha egy borjúpörköltet elsóztak, akkor bizony nem valószínű, hogy újra szednék belőle.

Én a kommunikációs modellt ezért így alakítanám át az egyes összetevők fontosságát illetően:

  • verbális kommunikáció (amit mondunk): 50%
  • hanghordozás + testbeszéd: 50%

Az állásinterjún tehát döntő fontosságú, hogy mit válaszolsz egy kérdésre. De ha nem figyelsz a hanghordozásra és a gesztusokra, akkor nem leszel hiteles. Mert a nonverbális elemek határozzák meg a kommunikáció stílusát: magabiztos, határozott, őszinte avagy bizonytalan, hiteltelen…

A kérdésekre adott válaszainkon túl a hanghordozás és testbeszéd is nagyon fontos!

Van azonban egy kis bibi

Amíg a válaszainkat tudatosan alakítjuk, a hanghordozás és a gesztusok nagyon gyakran berögzült dolgok, melyeket tudat alatt hajtunk végre. És mint tudod, a tudatalatti viselkedésre nagyon nehéz tudatosan hatni.

Ezért nem elég odafigyelni arra, hogy változatosan beszélj, és jól gesztikulálj, mert ez még kevés.

Mi akkor megoldás?

Két dolgot javaslok az állásinterjúra való készülésre:

1) A válaszaid minél részletesebb kidolgozása
2) Gyakorlás

Hadd fejtsem ki kicsit bővebben!

A legtöbb álláskereső alig készül az állásinterjúra és a várható kérdésekre. Nem beszélve a válaszokról, amit ezekre adni szeretnének. Nagyjából tisztában vannak vele, hogy mit mondanak majd, de ez nem dolgozzák ki részletesen.

Ennél sokkal többre van szükség

Egy humorista is tűnhet úgy, hogy most először adja elő  a poénokat, valójában az egész előadás részletesen, írásban ki van dolgozva.

Ezt kellene tenned Neked is az állásinterjú kérdésekkel.

Mert ha ezt megcsinálod, akkor azon túl, hogy jól átgondolt és alapos válaszaid lesznek, sokkal magabiztosabb leszel az állásinterjún. És ez egyből ‘át fog jönni’ a hanghordozásodon és a gesztusaidon is. Például sokkal kevesebbet fogsz őőő-zni, ami az egyik leggyakoribb hiba.

De ez még nem minden:

Ha összeírtad a várható állásinterjú kérdéseket és a tervezett válaszaidat, akkor el tudsz kezdeni otthon gyakorolni. Add oda a kérdéseket a párodnak vagy barátodnak, és menjetek végig rajta! Csináljatok próbainterjút!

Garantálom, hogy harmadjára, negyedjére már lényegesen magabiztosabb és határozottabb leszel. Mert a gyakorlás és egy másik ember visszajelzései rengeteget fognak segíteni abban, hogy az előadásmódod is kifinomult legyen.

Üdv:

András

u.i.: Amennyiben úgy gondolod, hogy az állásinterjúra való felkészülésben segítségre van szükséged, akkor hamarosan nagyon fogsz örülni egy kedvező lehetőségnek.