Miért olyan nehéz asszisztens és adminisztrátor állásokban elhelyezkedni?

Múlt héten részletesebben is tanulmányoztam az egyik legnagyobb állásportál, a Profession.hu látogatottsági adatait. A sok szám között egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes.

Az asszisztens és adminisztrátor állásokra négyszer többen pályáznak, mint bármelyik másik szakerületre.

Ez egy komoly probléma, ha asszisztensként szeretnél elhelyezkedni. Ezért mindenképp tisztában lenned a munkaerőpiac ezen részének mozgatórugóival, mert csak így lehet eredményesebb az álláskeresésed.

De ha Te más szakterületre pályázol, akkor is érdemes tovább olvasnod, mert az adminisztrátori pálya sajnos egyfajta állatorvosi ló, aminek elemzéséből Te is sokat tanulhatsz.

Először is azt kell megérteni, hogy mi vezetett odáig, hogy ekkora túljelentkezés van az adminisztrátori állásokra.

Én 4 fő okot gyűjtöttem össze. Ha ezeket megérted, akkor Te is meg fogod tudni hozni azokat a változtatásokat, amelyek a gyorsabb elhelyezkedéshez szükségesek.

4 fő ok, amiért asszisztensként nehéz állást találni

1. fő ok – Felhígult felsőoktatás

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010-ben több mint kétszer annyi diák szerzett diplomát, mint húsz évvel ezelőtt. A diplomások álláspiaca mostanra felhígult, és évente tíz-tizenötször több felsőfokú végzettségű ember kerül ki a piacra, mint amennyit a gazdaság valójában elbír.

Mivel évekre elegendő jogászunk, közgazdászunk és bölcsészünk van, így tömegek kénytelenek elhagyni a pályájukat. Közülük sokan éppen az adminisztrátori állásokat veszik célba. Hiszen ide nem kell speciális képesítés – gondolják, hisz ügyintéző, titkárnő, asszisztens mindenki tud lenni.

2 fő ok – a személyi asszisztensek és adminisztrátorok számának csökkenése

A felsőoktatás felduzzadásával párhuzamosan végbement egy informatikai forradalom. Ennek hatására a klasszikus asszisztensi állások száma töredékére csökkent.

Emlékszem, amikor a 90-es évek második felében az ÁPV Rt.-nél dolgoztam, minden közép- és felsővezető mellett dolgozott két asszisztens. Teljesen általános volt, hogy egy vezető nem maga gépelt le egy jelentést vagy levelet, hanem lediktálta a titkárnőjének. A 400 fős szervezetben több tucat titkárnő dolgozott. Mára nagyot fordult a világ. A 800 fős multi cégnél, ahol később dolgoztam, mindössze 5 személyi asszisztenst alkalmaztak, és 2-3 felsővezető osztozott egy-egy asszisztensen…

3. fő ok – a támogató személyzet csökkentése vállalatoknál

A vállalatok a gazdasági válság hatására drasztikus átszervezéseket hajtottak végre. Bár minden szakterületet érintett a leépítés, a legnagyobb veszteséget a támogató funkciók szenvedték el. Azok a területek, amelyek bár fontosak, de közvetlenül nem hoznak profitot, és nem vesznek részt a termelésben. Ide tartozik az adminisztráció is.

4. fő ok – a szakmai átalakulása

Az informatikai forradalomnak volt egy pozitív hatása is. Létrejöttek olyan technológiák, amelynek segítségével központosítani lehetett az ügyvitellel és ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat. Míg 90-es években fel tudtál közvetlenül is hívni egy bankfiókot, addig ma csak egy központi ügyfélszolgálatot érsz el.

Ezekben az üzleti adminisztrációs központokban, ahol több százan dolgoznak, jóval szélesebb tevékenységet végeznek, mint csupán a telefonos ügyfélszolgálat. Sőt, egyre több nemzetközi cég is Magyarországról végezteti el a nyugat-európiai ügyvitelt támogató munkákat. Ezek az állások azonban gyakran speciális készségeket és tapasztalatokat igényelnek, nem beszélve a nyelvtudásról. Egy általános asszisztensi, adminisztrátori pályázattal ide nem lehet bekerülni.

Mit jelent ez számodra?

Ha asszisztensként akarsz elhelyezkedni, akkor soha nem volt még ekkora szükség arra, hogy ki tudj emelkedni az álláskeresők tömegéből.

Bizony elég gyakori, hogy egy asszisztensi vagy adminisztrátori állásra 4-500-an is jelentkeznek. Állásinterjúra azonban csak maximum tízet hívnak be. Nem könnyű a helyzet…

Ugye érted már, hogy ha önéletrajzod átlagos, sablonos, és olyan, mint a többi, akkor feltehetően el sem olvassák.

Ezért egy sikeres pályázatnál alapvető feltétel, hogy:

  • Kitűnjön a több száz jelentkezés közül, azért, hogy egyáltalán elovassák…
  • Bebizonyítsa, hogy Te hozzá fogsz járulni a vállalat eredményéhez, és nem csak költség leszel…
  • Pozicionáljon Téged mint jelentkezőt. Mint mondtam, a hagyományos asszisztensi állások száma egyre kevesebb. De ott van sok olyan új munkakör, amire alkalmas lennél, csak ezt be kell tudni bizonyítani a pályázatodban!
  • A jelentkezésnek mind külalakjában, mind tartalmában bizonyítani kell, hogy megfelelően kezeled a számítógépet, jól fogalmazol és igényes munkát végzel.

A Gerilla Önéletrajz Edzőtáborban pontosan erre tanítalak meg Téged július 9-én, jövő szombaton.

Indul a gerilla önéletrajz edzőtábor

A múltkori Gerilla Edzőtáborban is nagyon sok asszisztensi munkakörre pályázó résztvevőnk volt. Ezért most külön készülök olyan tanácsokkal, hogy hogyan érdemes asszisztensi, és irodai adminisztrátor állásokra pályáznod.

Ha Téged is érdekel, hogyan tudsz gyorsabban állást találni gerilla önéletrajzzal, akkor ne késlekedj, mert csak 2011. július 1-ig, péntekig tudsz jelentkezni 10.000 Ft kedvezménnyel az egynapos Gerilla Önéletrajzírás Edzőtáborba!

Részletekért kattints ide!>>

András

u.i. Ne feledd, én a tantermi képzésre is pénz-visszafizetési garanciát vállalok. Nem is akármilyet, egy speciális dupla-garanciát. Klikk ide, és nézd meg a feltételeket itt >>

———————–