Mire számíthatnak 40-45 évnél idősebb szakemberek a munkaerőpiacon?

Írta: Baráth András  |  2016. november 17.  |  c 1 hozzászólás

A Kossuth Rádió november 16-i adásában a 40 évnél idősebb szakemberek elhelyezkedési nehézségeivel foglalkoztunk. A Gerilla Önéletrajz Műhelyt senior karrier-tanácsadónk, Bartos Marianna képviselte, aki hasznos tippeket és bevált stratégiákat osztott meg a hallgatókkal.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Kossuth Rádió a mi kezdeményezésünkre tűzte műsorára a 40 év feletti álláskeresők nehézségeivel foglalkozó beszélgetést. Mivel a hozzánk tanácsadásért forduló szakemberek többsége is a középkorú szakemberek közül kerül ki, nagy tapasztalatot gyűjtöttünk abban, hogyan tud egy 45-50 vagy akár 55-60 éves szakember elhelyezkedni viszonylag gyorsan.

Szerintem ez volt a Kossuth Rádió egyik legjobb álláskereséssel foglalkozó műsora – pedig engem is gyakran meg szoktak hívni – ezért ha középkorú vagy idősebb szakember vagy, mindenképp hallgasd meg a beszélgetést.

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Csekeő Ervin
2016. november 19. szombat 01:42

Nagyon jó volt a riport. Az álláskeresők számára a leglényegesebb szempontok elhangzottak a riport során! Gratulálok hozzá!

Válasz

Az önéletrajzok 5 legsúlyosabb hibája
Ingyenes e-book tanulmány
A pályázók 99%-a 5 tipikus hibán bukik el. Ha figyelsz arra, hogy ezeket a hibákat NE kövesd el, akkor:
  • biztosan NEM KERÜL rögtön a KUKÁBA a pályázatod,
  • az ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • MEGNYERED a toborzók figyelmét,
  • és TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni.
Az önéletrajzok 5 legsúlyosabb hibája e-book

Gerilla Önéletrajz Tippek

Ingyenes önéletrajzíró tanfolyam ajándék tanulmánnyal. Kérd el most!

Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérlek, add meg az email címed!