Mi a legnagyobb hiba, amit a 40-45 év felettiek elkövethetnek az álláskeresésnél?

Írta: Baráth András  |  2018. január 10.  |  c 8 hozzászólás

Akárhány évesek is vagyunk, mindig adódhatnak nehézségek az álláskeresés során. A pályakezdőknek is megvannak a maguk álláspiaci problémái, ahogy a tapasztalt szakembereknek sem fenékig tejfel sok esetben az állástalálás. A legtöbb ilyen hátráltató tényezőt egy kis felkészüléssel és tudatos álláskeresési stratégiával hatékonyan orvosolhatjuk, ám van itt valami, ami sokkal keményebb dió, és tipikusan a 40-45 éves kor felettiek sajátossága. Ne hagyd, hogy mindez téged is hátráltasson!

A cikk elolvasása kb. 5 percet vesz igénybe

“Ez nem az én stílusom”

Egyik ügyfelem példája szemlélteti legjobban a problémát: Zoltán korábban sikeres cégvezető volt, nyelveket beszélő, tapasztalt szakember, többek között külföldön épített fel sikeresen cégeket, azonban 45 évesen holtpontra jutott a karrierjében. A személyes tanácsadás során, mikor próbáltuk együtt feltérképezni, hogy milyen irányban és hogyan lendülhetne ezen túl, rendre elakadtunk. Én csak soroltam neki az ötleteket, amire ő csípőből dobta vissza a válaszokat, hogy “Ó, hát az nem az én stílusom!”, “Az nem nekem való, az nekem túl direkt, én erre képtelen vagyok!”. Pedig semmi extrát nem mondtam neki, mégis mindenre az volt a válasza, hogy ő nem tudja magát így eladni.

A probléma nem egyedi: 40-45 éves kor felett sokan méltóságon alulinak érezhetik, hogy el kell adniuk magukat az álláspiacon

Gyakran tapasztalom, hogy 40-45 éves kor felett az állásszerzésnél a lelki oldal sokkal erősebb hátráltató tényező lehet, mint bármi más. Sokan egyenesen megalázónak érezhetik, hogy nem találnak azonnal állást, és bizony nekik kell aktívan tenni azért, hogy sikeresen el tudjanak helyezkedni.

Tipikus tünet ilyenkor, ha valaki lekicsinylően beszél magáról, nem értékeli helyén a megszerzett tudását, tapasztalatát, túl általános, túl rövid önéletrajzot ír, tehát egyszerűen nem hisz magában, eleve leértékeli saját magát, így aztán első perctől kezdve kényelmetlenül érzi magát az álláskeresés folyamatában.

Vannak akik még egy telefont sem hajlandóak megejteni, hogy akár az ismerőseik körében elkezdjenek állás után érdeklődni, nemhogy magukat ajánlani…

Ok és okozat

Miért kérdőjelezzük meg magunkat 40-45 felett hirtelen? Miért zárkózunk be állásszerzés szempontjából a csigaházunkba?

A dolognak két fő oka van: Egyrészt a legtöbben ahhoz szoktak, hogy az elmúlt 20-25 évben nem volt szükségük semmilyen önmarketingre.

Jó szakemberek, így se önéletrajzot, se motivációs levelet nem kellett írniuk, önmaguk promotálására pedig aztán végképp nem volt szükségük, hívták őket az egyes pozíciókba.

Majd amikor 40-45 évesen azt tapasztalják, hogy hirtelen elkoptak mellőlük ezek a kapcsolatok, és állásszerzés tekintetében bekerültek egy légüres térbe, az első, ami ilyenkor nagyon tud sérülni, az az önbecsülés. “Nem vagyok elég jó, nem kellek már senkinek, ez a világ nem nekem való.”

Könnyen bekapcsolnak ilyenkor a reflexek – és ez a másik fő ok.  Mert hát mit is tanultunk annak idején az iskolapadban? Állj be a sorba, tedd hátra a kezed, ne beszélj, csak ha kérdeznek, és semmiképp ne lógj ki a többiek közül!

Na, ez az, ami az állásszerzésnél nem működik!

Nem a te hibád, és hidd el, sokan vagyunk ezzel ugyanígy, hiszen a mai 40-45 éveseknek, és az e feletti korosztálynak még az a természetes, hogy nem “tolja előre magát”, nem lóg ki a keretekből, de ezen a gondolkodásmódon változtatnod kell!

Állj el a saját magad útjából!

Ha szeretnél gyorsan és sikerrel elhelyezkedni, akkor meg kell mutatnod magad, és meg kell győznöd a munkáltatót, hogy alkalmas vagy az állásra. Ehhez pedig el is kell hinned magadról, hogy jó szakember vagy, csak így tudsz kiállni a szaktudásod és a képességeid mellett.

Bízz magadban!  

A jó hír az, hogy mindez nem is olyan bonyolult, mint gondolnád. Amint eldöntöd, hogy túllépsz a fenti önhátráltató hozzáálláson, meglátod, hogy egycsapásra megváltoznak a dolgok. Innentől kezdve a többi már csak az álláskeresési technikádon múlik, ami pedig tanulható.

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen technikákkal találhatod meg a neked való állásokat 40-45 felett, gyere és csatlakozz a következő élő, online előadásomhoz! ››Itt tudsz regisztrálni az ingyenes előadásra a szabad helyek erejéig.

Ne feledd, az első lépés, hogy fejben helyretedd a gondolataidat, és tisztázd magadban, hogy tulajdonképpen mi is a probléma azzal, hogy felhívod a figyelmet magadra, az eddigi eredményeidre, erősségeidre?

Az az igazság, hogy mindaddig, amíg az álláskeresés ezen része nincs rendben, saját magadat fogod szabotálni a sikeres elhelyezkedésben.

Ha a lelki oldal rendben, a többi már csak gyerekjáték!

Ha ezt a kompromisszumot hajlandó vagy meghozni, és hajlandó vagy elhinni, és másoknak is megmutatni, hogy értékes szakember vagy, akkor a potenciális munkáltatók és vezetők is bíznak majd benned, és a korod valóban csak egy szám lesz a papíron.

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Kozma Éva
2018. január 10. szerda 18:22

Egyetértek a cikkel. Én 54 évesen kellett, hogy "eladjam magam", és mondhatom, hogy rosszul éreztem magam a börömben minden egyes interjú után. Én sem szeretem az önmarketinget, de megtettem, mert akartam a munkát. Ki kell lépnie az embernek a komfortzónájából ahhoz, hogy eredményt érjen el. Akinek nem sikerül, sokkal inkább arra kell összpontosítania, hogy ez az önmarketing csak egy eszköz a célom eléréséhez. Ha sikerül jól összeszedned az erösségeidet, tapasztalataidat, eredményeidet, akkor a legjobb kérdés az interjún az, hogy "Mutassa be magát pár szóban". Ez az önmarketing ideje, arra tereled a beszélgetés fonalát, amerre Te akarod! Mindent bele! Sikerülni fog Neked is!

Válasz

Dani
2018. január 10. szerda 23:46

Nem értek egyet a cikkel. 20-as éveimben kellene, hogy eladjam magam és önbizalom ide, önbizalom oda, nem megy. Évek óta. Nincs szakmai tapasztalat = hiteltelen és semmit sem érő vagyok. Nálam idősebbeketől pedig rendre azt hallom, hogy vagy túlképzett, vagy ki nem mondva túl öreg a "fiatalos" csapatba. Esetleg nem pártkatona.

Az álláskeresés egy nyűg, amin semmilyen tréning sem fog segíteni, maximum a "Jó Isten", vagy a kapcsolatok (a.k.a rokon). De a szervilizmusnak hála ez utóbbi sem megy már olyan flottul, mint régen.

VIcc ez az ország, meg a semmire nem jó kellék polgárai. És igen, csakis frusztrált lehetek.

Válasz

Ildikó
2018. január 11. csütörtök 09:01

Egyetértek a cikkel. Elmúltam 40 és lassan 50 leszek. Eddigi szakmai pályafutásom alatt volt 1-2... alkalom amikor "el kellett adnom magam" mert igazán akartam azt a munkát. Volt egyszer egy számomra érdekes interjú indító kérdés , "Arról beszéljen ami nincs benne a pályázatában?" Egy másodpercre zavarban voltam (reméltem nem látszik) aztán azokról a munkákról beszéltem amik nem voltak benne előző munkahelyemen az indulásnál a munkakörömben. Sok sikeres projektem volt, és ezek által a plusz munkák által kerültem egyre magasabb pozícióba. Meggyőztem a munkaadót és nyertem meg a pozíciót. Mindenkinek sok sikert kívánok 50 felett is:-)

Válasz

Dr Kelemen Judit
2018. január 11. csütörtök 09:30

A cikk nagyon fontos kérdésre hívja fel a figyelmet. Én 49 évesen váltottam új munkakörbe, nemzetközi pozícióba. Nem csak az interjúzás folyamata volt új és izgalmas, hanem mindezt egy idegen nyelven kellett megtennem. Teljesen kívül a komfortzónámon. Azt tapasztaltam, hogy a szakmai érvek mellett a legsikeresebb stratégia a nyugodt, mosolygós attitűd volt. Három helyről is kaptam ajánlatot, és szerintem nem csak azért, mert szakmailag megfeleltem a feltételeknek, hanem mert azt éreztettem, hogy velem jó lesz együtt dolgozni emberileg. Megtanulni sok mindent meg lehet, de azt a tapasztalatot, hogy már tudod, hogyan kell csapatban dolgozni, mi fontos, mi nem, hogy már letettél dolgokat az asztalra, azt nem tudják megtanítani, vagy csak nagyon hosszú idő alatt, és ez nagy kincse a 40 feletti korosztálynak!

Válasz

Németh László
2018. január 11. csütörtök 09:48

A cikk teljesen jogos. Jómagam 55 éves múltam , de érezhető, hogy a korom miatt negatív diszkriminálnak , esélyt sem megadva, hogy megmutathassam magam.Nálam nincs hiány önbizalomban, anyagi helyzetem, önmagam számára bizonyított munkásságom, maximális támogatást nyújt.Én Szegeden próbálok nekem megfelelő szintű állást keresni ,eddig kevés eséllyel, de ami késik nem múlik.Beszélve néhány multi és hazai nagyvállalat HR-esével, kereskedelmi igazgatójával, beláttam, hogy szakmailag a kisujjamban több van, emberismeretem sokkal magasabb szintű,mint az engem felvételiztető harmincasoké.Néha nehéz ezt a meglátást palástolnom, mert legszívesebben visszakérdeznék , amire volt is példa , hogy cseréljünk helyett, kereskedelmi igazgató, aki az adott szegmens legnagyobb konkurenciáival nincs tisztában , bizony rossz pozícióban ül.

Válasz

Abonyi László
2018. január 11. csütörtök 16:58

Megitélésem szerint a megjelenő állás hirdetések csak kamuk!
Más: a feltöltött adataimnak megfelelő állást nagyon ritkán találok,nem is értem nem olvassák el a HR- esek?
Munkaerő hiányról beszélünk és közben nem lehet elhejezkedni.
Kb 200 helyre küldtem el a jelentkezésemet és 10 alkalommal hívtak interlyúra és a vége mindig az volt,hogy most éppen mást választottak.
Kiválló szakmai tapasztalatom és gyakorlatom van.
Túlmagas és nagyelvárásokat jelölnek meg a hirdetésekben,nem szakmait keresnek.
Nem is tudják megfogalmazni,hogy mit keresnek.Csak úgy álltalánossan minden legyen benne.

Üdvözlettel: AL

Válasz

Szászné Kanczler Ildikó
2018. január 11. csütörtök 17:29

Egyetértek. Többször is kerestem állást 40 felett. Most 52 vagyok. A sok kudarc után hajlamos voltam magamban keresni a hibát. Nem mindegy, hogy mennyire stabil( akár anyagilag is) a háttér, amikor munkát keresel. Ez nagyban befolyásol abban, hogy az önbizalmad a helyén legyen, ne légy labilis. Pillanatnyilag is keresek állást, mert jelenleg közmunkás vagyok és ez nem egy életpálya modell. Tisztában vagyok az értékeimmel és nem félek megmutatni, amit tudok. Biztos van olyan cég, amelynek rám van szüksége. Keresem a meghökkentő, figyelemfelkeltő módszereket és van is pár ötletem. Hamarosan meg fogom találni a számomra legkedvezőbb állást.

Válasz

Baginé Tóth Edit
2018. január 12. péntek 14:40

Ezt a cikket mintha csak rólam mintázták volna. 49 éves vagyok, fél éve keresek munkát. Nem tartozom a vezető beosztású emberek közé, középfokú végzettséggel keresek irodai munkát. Én is azt tapasztalom, hogy a cégek arra sem érdemesítenek, hogy valamilyen jelzést adjanak a pályázatomra és ez az önbizalmamnak egyáltalán nem tesz jót.
Hétfőtől közmunka program keretében fogok dolgozni és csak abban bízom, hogyha a munkámmal elégedettek lesznek talán rendes állásban is alkalmaznak.

Válasz

Az önéletrajzok 5 legsúlyosabb hibája
Ingyenes e-book tanulmány
A pályázók 99%-a 5 tipikus hibán bukik el. Ha figyelsz arra, hogy ezeket a hibákat NE kövesd el, akkor:
  • biztosan NEM KERÜL rögtön a KUKÁBA a pályázatod,
  • az ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • MEGNYERED a toborzók figyelmét,
  • és TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni.
Az önéletrajzok 5 legsúlyosabb hibája e-book

Gerilla Önéletrajz Tippek

Ingyenes önéletrajzíró tanfolyam ajándék tanulmánnyal. Kérd el most!

Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérlek, add meg az email címed!