Mi kell ahhoz, hogy Rád is vadásszanak a fejvadászok?

Az egyik legfontosabb, hogy pontosan tudd, kik is ők, és mit várhatsz tőlük – erről lesz szó a mai számban.

Kezdjük azzal, hogy kiket is illet a köznyelv a fejvadász címkével, ami kétségtelenül sokkal izgalmasabb megnevezés, mint a munkaközvetítő! Ez a gyűjtőfogalom három fő tevékenységet foglal magába:

  • a vezető kiválasztását
  • a toborzást
  • és a munkaerő kölcsönzést

Vegyük most sorra mindegyiket!

A vezető-kiválasztó cégek

A vezető kiválasztással foglalkozó cégek az “igazi” fejvadászok: az ügyfél megbízásából elsősorban felső- és középvezetőket keresnek. Sztárokat, azaz kiemelkedő képzettségű és teljesítményű szakembereket kutatnak fel. A fejvadászoknál emiatt szinte előfeltétel, hogy jelenleg is legyen állásod.

Hogyan kerülhetsz felsővezető kiválasztással foglalkozó cégek látómezőjébe, ha ezen a szinten keresel állást?

Mint az álláskeresés során oly sokszor, itt is kulcsszerepet játszanak a kapcsolatok. Mivel egy fejvadász legtöbbször a kapcsolatai megkérdezésével jut el a potenciális jelöltekhez, jól jön, ha az iparágon belül Téged is számon tartanak.

A felsővezető kiválasztással foglalkozó legnagyobb cégek: Korn/Ferry International; Egon Zehnder International; Hill International; Spengler Fox; Amrop Hever Group

De szerintem Neked a következő csoport lesz igazán érdekes.

A toborzó cégek

Ezek a vállalkozások személyzeti tanácsadóknak is hívják magukat. Nagyon széles skálán közvetítenek jelölteket megbízóiknak: a pályakezdőktől egészen a vezetői szintig.

Három fő módszerrel toboroznak jelölteket.

Ők már sokkal gyakrabban alkalmazzák az álláshirdetéseket, melyek mind a saját honlapjukon, mind pedig az állásportálokon megtalálhatók.

A direkt megkeresést is szívesen használják, amiben nagyban támaszkodnak a saját önéletrajz-adatbázisukra, tehát azokra az önéletrajzokra, melyet a honlapjukra tudsz feltölteni.

Emellett hozzáféréssel rendelkeznek a nagy állásportálok önéletrajz-adatbázisához is, tehát ezekbe is töltsd fel az önéletrajzod!

Ha már az adatbázisoknál járunk, érdemes megemlíteni az internetes közösségi oldalakat, mint például az iwiw, mert a toborzó cégek itt is kutatnak jelöltek után.

(A Gerilla Önéletrajz Módszerekhez most jár egy ingyenes bónusz tanulmány, amiben arról van szó, hogy miként válhatsz elérhetővé az internetes közösségi oldalak segítségével.)

Fontos azonban tisztában lenned azzal, hogy bár a toborzó cégek gyakran hívják magukat személyzeti tanácsadóknak, elsősorban a jelöltek kiközvetítésére fókuszálnak. Egy interjú vagy tapogatózó beszélgetés során adnak ugyan iránymutatást, de ne számíts túl sokra – egyszerűen nincs rá idejük!

A munkaerő-kölcsönzők

Ezek a cégek olyan konstrukcióban szolgálják ki a munkáltatókat, hogy a munkatársakat a saját állományukba veszik fel, de ők a megbízó telephelyén dolgoznak. Általában egy munkatársat csak egy megbízás idejére alkalmaznak, és amikor lejár ez a megbízás, akkor a munkatárs munkaviszonya megszűnik.

A munkaerő-kölcsönzők hagyományosan adminisztrációs munkát végzőket illetve szakmunkásokat közvetítettek, de ma már mindenféle szakterületet és pozíciót lefednek.

Ennek egyik kiváltó oka, hogy sok vállalatnál létszámstop van, és mivel a kölcsönzött munkaerő nem számít bele a hivatalos létszámba, előszeretettel foglalkoztatnak a cégek ilyen formában is munkatársakat.

Elképzelhető, hogy a munkaerő-kölcsönzésben való foglalkoztatás nem áll közel hozzád, de mindenképp érdemes megnézned, és fontolóra venned ezen cégek ajánlatait is.

A legnagyobb munkaerő kölcsönzők: Trenkwalder; PannonJob; WorkForce; Manpower

Egy jó tanács

Közös mindhárom típusú fejvadász cégnél, hogy az általuk előszűrt, és leinterjúztatott jelölteknek az önéletrajzát továbbítják a megbízó vállalatokhoz.

És hiába vagy már túl egy interjún, a leendő munkáltató megint csak az önéletrajzod alapján dönti el, hogy behívjon-e meghallgatásra. (Az, hogy a fejvadásszal sikerrel interjúztál, még nem garantálja, hogy a munkáltató is be fog hívni.)

Egy jól megírt önéletrajz jelentősen megnöveli az esélyeidet, hogy a mind a fejvadász cég, mind a megbízó vállalat érdeklődését felkeltsd, és interjú meghívást kapjál.

Baráti üdvözlettel,

András

A következő lecke tartalmából:

Mikre kell figyelned, mikor végre megcsörren a telefonod, és egy fejvadász vagy HR-es felhív? Többen nem is kapcsolnak, hogy ez már tulajdonképpen az első interjú, és így elpuskázzák a lehetőséget néhány figyelmetlenséggel. Pedig ezt könnyen el lehetne kerülni egy pár ügyes technikával.

——————————-