Forradalmi változások az álláskeresésben – Légy képben!

Írta: Baráth András  |  2018. szeptember 21.  |  c 5 hozzászólás

Bizony helyzet van! Kár is lenne azt gondolni, hogy a világ változatlan, hisz elég csak ránézni a mobilodra. Te is nap, mint nap tapasztalhatod, hogy csak az elmúlt pár évben mennyit fejlődött a technika. Miért is lenne ez másképp az álláskereséssel? A kérdés csak az, hogy vajon ismered is ezeket a változásokat? Tudsz velük élni? Lépéselőnyben vagy hátrányban vagy?

Egy állandó: a változás

Sajnos vagy nem, de olyan világot élünk, ahol “aki lemarad, az kimarad”. Így van ez a munkaerőpiacon is, és lassan minden szegmensben, ahol az embernek folyamatosan képeznie kell magát ahhoz, hogy szinten maradjon.

Te egyébként tudsz olyan területet, ahol ma már ez nincs így? Én nem nagyon.

 • Szóval amikor azt hallod, hogy rengeteg új állás van Magyarországon és soha nem látott mértékű a foglalkoztatottság…de te mégsem találsz állást….

vagy

 • Amikor azt hallod, egyre növekednek a bruttó bérek az országban…ám a te fizetésed 10 éve semmit nem változott…

vagy

 • Amikor azt hallod a 40 az új 30, és az 50 az új 40…te viszont azt látod, hogy 45 évesen nem igen kapkodnak utánad a cégek…

Akkor gondolkodj el egy pillanatra, hogy vajon hol a hiba? Veled van a gond, vagy a munkáltatóval, vagy a világgal?

Elárulom: egyikkel sincs semmi baj!

Egyszerűen annyi történt, hogy megváltoztak a körülmények, és az a sok jó állás már nem ott van, ahol te keresed. És a fizetéseket sem úgy és akkor emelik, amit te annak idején megszokhattál.

A rossz hírem: fel kell venned a tempót!
2018-ban nem lehet egyetlen álláskeresőnek és munkáltatónak sem hátradőlni. Senkinek nem fog a szájába repülni a sültgalamb.

A jó hírem: segítek neked! Megmutatom, mi működik, és mi nem működik 2018-ban az álláskeresésben. Mert amilyen rosszul és ingoványosan is hangzik ez így elsőre, annyi sok, új lehetőséget is tartogat ez a változás most számodra.

Kezdd itt! Nézd meg ezt a pár perces videót:

Ebben a néhány perces felvételben szeretném példákon keresztül is bemutatni neked, hogy mi az első számú legfőbb változás, amit karriertanácsadóként az ügyfeleim példájából látok. Kezdjük ezzel, mert ezek az alapok, amit neked és minden álláskeresőnek tudnia kell, ha a jövőben jó állást és felfelé ívelő karriert szeretne.

Ahogy a videóban ígérem, hamarosan jelentkezem a sorozat követekező részével. Téged pedig várlak csütörtökön a következő ingyenes online mini-tréningemen. Ha állást keresel vagy szeretnél váltani, találd meg a neked való legjobb állást az előadásban is részletezett Gerilla technikák segítségével. Részletes tematika és regisztráció itt ›› 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Tulok Teréz
2018. szeptember 22. szombat 17:42

Sok Szeretettel Üdvözlöm! Én 2001-től vagyok munkanélküli és 59 éves. Egészségi állapotom miatt leszázalékolt vagyok, de nem vagyok mozgássérült. Szeretnék hasznos tagja lenni a társadalomnak! Már 45 éve foglalkozom az irodalommal. Vers és meseíró munkát keresek távmunkában. Borversenyeken bordalaimmal szoktam a közösség elé lépni. Zádió és televízió műsorokhoz is szívesen írnék verset, mesét, de nincs lehetőségem! Mit tegyek?

Válasz

Kékesi Mónika
2018. szeptember 21. péntek 17:33

Tudnék dolgozni csak azt van hogy van 1 személyes kislányom nincsen aki segitene mert bp - laknak a családaim És nekem kell megoldani a gyermekemett reggel 7:45-kor iskolában van és16:00-kor megyek a kisleányomért és 16:30 haza értünk az iskolából itt a gondon

Válasz

  Kékesi Mónika
  2018. szeptember 21. péntek 17:44

  Tudom hogy vannak vidéken munkák de kislányom iskoláját nem szeretnék váltani mívelt óvódás korai óta van az osztálytársaival a hit gyülekezet iskolájában jár együtt a gyerekekel én nem szeretnék váltani mert csak bonyolud lenne a nagyobbik lányommal is ezt volt váltottunk csak gondot okozót a nagylányomnak az élete ha vidéken is dolgoznék akkor is ott tartanék hogy nincsen aki be segít a kislányom irányt felé

  Válasz

   Tóth Judit
   2018. november 19. hétfő 07:53

   Kedves Mónika! Bocsásson meg, hogy írok önnek! Teljes mértékben megértem a problémáját, de én is felneveltem két gyereket. Abban az időben a munkakezdésem reggel 7 óra volt, én vittem őket bölcsibe, óvodába, majd még alsós korukban az általános iskolába is elkísértem őket. Ma már mind a ketten több diplomával rendelkeznek. De a tulajdonképpeni reflexióm az lenne, hogy ha írunk valakinek, amit közzé is teszünk, akkor az a legelemibb elvárás - legalábbis én így gondolom -, hogy mindezt a magyar nyelv előírásainak megfelelő tartalmi és nyelvhelyességi előírásokkal tegyük. Az ön írásai sajnos fogalmazás/tartalmi és nyelvtani szempontból is nagymértékben kifogásolhatóak. Meg kell tanulni jól fogalmazni és nyelvtanilag helyesen írni! Ezt kívánom önnek! Szép napot!

Kékesi Mónika
2018. szeptember 21. péntek 17:32

Tudnék dolgozni csak azt van hogy van 1személy kislányom nincsen aki segitene mert bp - laknak a családaim És nekem kell megoldani a gyermekemett reggel 7:45-kor iskolában van és16:00-kor megyek a kisleányomért és 16:30 haza értünk az iskolából itt a gondon

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book