Több ezer betöltendő állás, amikre Te is pályázhatnál

Melyik az a szegmens, ahol folyamatosan, nagy számban keresnek új munkaerőt még a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is? Nem biztosításról és nem ügynöki munkáról van szó.

Minden jel arra mutat, hogy elmarad a korábban remélt gyors kilábalás a gazdasági válságból.

Ez a helyzet sajnos nem túl kedvező a munkakeresőknek.

Az átlagos munkanélküliségi időtartam jelenleg mintegy másfél év (egészen pontosan 18,2 hónap), ez a szám 2004-ben még 16,7 hónap volt. Tehát most átlagosan kb. 1,5 hónappal tovább tart elhelyezkedni, mint a “békeidőkben”. Másfél hónap akár 2-300.000 Ft pénzbeli kiesést is jelenthet.

A foglalkoztatottsági számok egy kis javulást mutatnak az előző évekhez képest, de sajnos emögött nem egy valós, előre mutató tendencia áll. Elsősorban nem a piaci, hanem a támogatott munkahelyek száma nőtt (közfoglalkoztatás), tehát az igazi munkaerő kereslet tovább csökkent.

De én azt mondom, hogy még ilyen körülmények között is van egy tényező, ami miatt évente több, mint négyszázezer új, betöltendő állás keletkezik.

Kitalálod mi lehet ez?

A munkaerő fluktuáció!

A munkaerő fluktuáción a munkaerő elvándorlását értjük, azaz a munkavállaló döntése nyomán bekövetkező kilépéseket. A fluktuációt százalékban szokták kifejezni, amely a kilépők számát az átlagos állományi létszámhoz viszonyítja.

Bár a fluktuáció számításának módja gyakran magába foglalja az elbocsátásokat és a nyugdíjazásokat is, azt lehet mondani, hogy az olyan válságos éveket leszámítva mint 2009, a fluktuációval megüresedő állásokat újra betöltik a cégek.

Pontosan ez a lényeg: a fluktuációval jelentős számú állás üresedik meg, melyeket újra betöltenek.

De hogy megtudjuk, nagyjából mennyi állás üresedik meg, vessünk egy pillantást a fluktuáció mértékére!

Több napi kutatás során sem találtam egészen pontos számot Magyarország egészére, de jó néhány cég munkaerő fluktuációjáról sikerült pontos adatot beszereznem. (A legnagyobb vállalatok társadalmi felelősségvállalási jelentéseket tesznek közzé, melyben a munkaerő fluktuációról is nyilatkozniuk kell.)

Itt láthatod a fluktuációs adatokat tíz jelentősebb munkáltatóra:

Munkaerő fluktuáció néhány jelentősebb magyar munkáltatónál

Munkaerő fluktuáció néhány jelentősebb magyar munkáltatónál

Talán egyetértesz velem, hogy ha olyan vállalatoknál, mint a MOL, a Magyar Telekom vagy az OTP 10% körül van a munkaerő fluktuáció, akkor a munkáltatók többségénél az átlagos fluktuáció valahol 15-20% körül lehet. Vagy még több.

A Magyar Posta és a Magyar Nemzeti Bank számai pedig azt bizonyítják, hogy az állami szektorban is hasonló mértékű fluktuációval lehet számolni.

Eszerint egy átlagos munkáltatónál a munkaerő-állomány egyhatoda minden évben megüresedik, és újra betöltésre kerül. Jelenleg az így megüresedő állások jelentik Neked az egyik legnagyobb lehetőséget, hogy mielőbb el tudj helyezkedni.

Hogyan pályázhatsz ezekre az állásokra?

Beszéljünk most arról, hogy hogyan találod meg ezeket az állásokat.

Az a tapasztalatom, hogy nagyon nehezen.

Az így megüresedő állásoknak ugyanis csak egy töredéke kerül ki az állásportálokra vagy állásközvetítő cégek ajánlatai közé. A személyzetis szakemberek által széles körben elfogadott mutató szerint ugyanis az állások 80%-a úgynevezett rejtett állás. Ezek az állások nem kerülnek nyilvánosan meghirdetésre. De ettől még léteznek.

A rejtett állásokról

Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes rejtett állást kapcsolatok, és ‘sógor-koma’ alapon töltik be a munkáltatók. A személyes ismerősök szerepe elsősorban az információ-áramlásban merül ki. Ezért is dolgoz ki egyre több cég olyan jutalom rendszert, mellyel arra ösztönzik a munkavállalóikat, hogy ajánlják a céget ismerőseiknek is. Az ajánlás útján érkező jelölteknek is meg kell azonban felelniük a többlépcsős kiválasztás során.

A közvetlen megkereséseknek is nagy szerepe van a fluktuáció által megüresedett állások betöltésében. Ez alatt azt értem, hogy álláshirdetés nélkül is küldd be a jelentkezésed egy munkáltatóhoz. A módszer eredményességét mutatja, hogy a statisztikai hivatal szerint másfélszer annyi új munkatárs talál így munkahelyet, mint álláshirdetések útján.

Két fontos tanulság

Amikor adatot gyűjtöttem ehhez a cikkhez, kétféle tanulság fogalmazódott meg bennem:

  1. Még a stagnáló gazdasági helyzetben is több százezer állás üresedik meg évente, amelyek esélyt teremtenek Neked az elhelyezkedésre.
  2. Mivel az állások 80%-a nem kerül meghirdetésre, ezért kulcskérdés, hogy hogyan találod meg, és hogyan pályázol a rejtett állásokra.

A fentiek alapján már érted, miért választottam a múlt heti Kérdezz-Felelek játék győztesének ezt a kérdést: “Hogyan kutathatom fel a rejtett állásokat?”

Üdv:

András

 

———————————


Hozzászólások

Kérdésed van? Szólj hozzá a témához!

(A hozzászólásod a belépett neveddel jelenik meg.)