6 esettanulmány, amely bizonyítja, hogy Magyarországon is lehet sikeres bértárgyalást folytatni

Írta: Baráth András  |  2018. május 07.  |  c 1 hozzászólás
Az egyik leggyakoribb kifogás, amit a bértárgyalással kapcsolatban kapok álláskeresőktől, hogy “hát itthon nem lehet a fizetésről tárgyalni, mer vagy elfogadod, amit ajánlanak, vagy mész a levesbe”. A másik gyakori tévhit, hogy a munkáltatók azért kérik a fizetési igény megjelölését a már a pályázatokban, mert a legolcsóbb munkatársat szeretnék kiválasztani. Mindkettő állítás távol áll a valóságtól, ugyanis rengeteg ügyfelem használja sikerrel a bértárgyalási stratégiánkat, és ér el akár 20-30-40%-kal magasabb fizetést. Íme 6 esettanulmány hús-vér ügyfeleim történeteiből.

 50%-kal magasabb fizetés 53 évesen

Judit pályaorientációs tanácsadáson járt nálam 2017. márciusában, mert fél év alatt csak két interjúra jutott be számos pályázat után. A pályaorientációs konzultáción egy teljesen új irányt beszéltünk meg, amire el kellene kezdenie pályáznia. Ennek valamint az átírt önéletrajzának köszönhetően köszönhetően két hónap kb. 13-14 állásinterjúra hívták, és május végére el is nyerte az új állását. A legjobb az egészben, hogy a jól átgondolt bértárgyalási stratégiának köszönhetően a fizetését is jelentősen, több mint 50%-kal meg tudta emelni az előző állásához képest, és így beosztott munkakörben 550e Ft lett a bruttó fizetése.

+ 300 000 Ft fizetésemelés meglévő állásban

Balázs egy régi kedves ügyfelem volt, aki egy újabb találkozásunk után elmondta, hogy bár nagyon szereti a munkáját, úgy érzi, hogy a nem fizeti meg a cég a teljesítményét. Nem keresett rosszul, de a bruttó 500e Ft fizetést már kevésnek tartotta. Ugyanakkor nem akart csak a pénz miatt állást változtatni, de mégis szeretett volna többet keresni. Balázzsal részletesen átbeszéltük a követendő stratégiát, amit már több más ügyfelem is sikerrel használt. Az eredmény még engem is meglepett: kb. 2 héten belül írt Balázs egy sms-t, hogy a főnöke bruttó 300.000 Ft-tal emelte meg a fizetését.

“Öreg rókának”néztek az alkudozásban

Katalin egy felső-vezető ügyfelem volt, akinek a volt főnöke ajánlott minket, aki szintén velünk találta meg az új állását. Katalin kezdetben kicsit elkeseredve, félve vágott bele az álláskeresésbe, mert tartott attól, hogy középkorú szakemberként nem fog olyan jó állást találni, mint az előző pozíciója. Szerencsére nem így lett, kevesebb mint három hónap alatt sikerült egy nagyszerű felső-vezetői állást elnyernie. Ő is sikerrel használta a bértárgyalás stratégiáinkat és harcolt ki magasabb fizetést a felajánlott összegnél.

“Kedves András! Nagyon jó hírt osztok meg Veletek. A múlt év utolsó hetében sikeresen megállapodtam és túl vagyok az első munkahetemen az új munkahelyemen. Sikerült egy vezetői pozíciót találnom, nagyszerű feladatkörben, de új területen. Izgalmas, sok kihívással. Ez egy klasszikus kiválasztási eljárás volt telefonos + 3 személyes interjúval, majd két körös bértárgyalással, ahol tényleg remekül tudtam hasznosítani az itt tanultakat. Azt hihették, “öreg róka” vagyok alkudozásban, holott csak András anyaga szerint haladtam. Ott is szépen sikerült az eredeti ajánlattól elmozdulni, fölfelé:).” Katalin, Budapest

+10% fizetésemelés, már próbaidő alatt

Nikolett azon ügyfeleim egyike, akik az állásszerző módszereinket használva nem is csak egy, hanem két állást nyert el. (Szerencsére ez az ügyfeleink körében viszonylag gyakran előfordul.) A gond csak az volt Nikolett esetében, hogy a két ajánlat nem egy időben futott be, így már elkezdett dolgozni az elsőként felajánlott, egyébként számára szimpatikusabb állásban, amikor a második ajánlat befutott, de magasabb fizetéssel. Nikolett nem volt szívbajos, és a tárgyalástechnikai módszereket felhasználva még a próbaidő alatt sikerült megemeltetnie a fizetését a számára kedvesebb pozícióban.

“Június végén voltam a mostani cégemnél interjún, több lehetőség közül döntöttem végülis mellettük. Már a kiválasztásnál őszintén elmondtam, hogy több pályázatom fut párhuzamosan, egy másik helyre is várnak.  Ami motivált, hogy ott jelentősen több lett volna az alapbérem, a havi fix. 40-50 000 Ft-os fizetési különbség azért erősen elgondolkodtatott. Végülis elmondtam a jelenlegi osztályvezetőnek, hogy nehéz döntés előtt állok, a pénz nekem jelentős, viszont szeretek itt lenni. Hamar jött a válasz, hogy akkor megemelik a fizetésem a próbaidő után kb. 30 000 Ft-tal. Ez az összeg kb. a két ajánlat között volt félúton. Így értem el, hogy  bár még a próbaidőm le sem telt, de már fizetésemelést kaptam.” Nikolett

Magasabb fizetést kért, mint amit először megjelölt fizetési igényként

 Kata kicsit későn dolgozta fel a bértárgyalás útmutatónkat, mert addigra már a fizetési igényét az általunk nem ajánlott módon kommunikálta az első interjú során. Az interjúk alatt azonban megismerte a bértárgyalás módszerünket, és úgy döntött, hogy tesz egy próbát, és magasabb fizetést kér, mint amit a fizetési igényében megjelölt. Ez ugyan nem tetszett a cég HR vezetőjének, aki ennek hangot is adott, de amikor Katát héfő délelőtt hívtam, hogy további tanácsokkal lássam el, már arról számolt be, hogy a HR vezető felhívta, és megadta az általa kért magasabb fizetést.

Bruttó 500 000 forinttal előnyösebb kompromisszum 

Tamás is régi kedves ügyfelem, aki az elmúlt 8 évben már háromszor használta sikerrel a Gerilla Álláskeresési Stratégiákat. Na nem azért, mert elbocsátották, hanem mert a módszereink erejét kihasználva szerette volna minél nagyobb felelősséget és feltételeket elérni. A legutolsó váltásánál már a fizetési igény megjelölésénél is elég “vastagon fogott a ceruzája”, ám a cég ennek csak a 80%-át akarta megadni a számára. Ekkor az általam javasolt módon folytatta a bértárgyalást, és a vége az lett, hogy éves szinten sikerült 500e Ft-tal magasabb fizetést kiharcolnia.

“A harmadik elhelyezkedésemkor én már tetőtől talpig Gerilla voltam. Természetesen az önéletrajzom is Gerilla volt, de itt a telefonban történő érvelés, illetve a bértárgyalás volt a legfontosabb. Történt ugyanis, hogy az általam kért bérnek csak a 80%-át akarták megadni, melyet a telefonban közöltek is velem kerek perec. Ekkor az általad javasolt kommunikációs módszerekkel – néhány, az adott pozíció betöltéséhez kiemelten fontos és előnyös képességeim kiemelésével – sikerült egy mindkettőnk számára elfogadható álláspontot találni. Ennek köszönhetően éves szinten bruttóban több, mint 500 000 Ft-tal keresek többet.” Tamás, Budapest

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Végh Irén Edit
2018. május 7. hétfő 19:01

Kedves András!
Nagyon fantasztikus amiket olvastam az áktalad munkát kereső és bértárgyalásokkal feljebjutó emberek hirlevelét elérők segítésében.Én rokkant nyugdijadként keresek állást.Végzettségem személy és vagyonőr.ebben több mint 15 éves tapssztalattal.A másik számitógépes adminisztrátor de ebben semmi tapasztalazom nincs mivel még nem dolgoztam benne. Mivel sújod gerincbeteg vagyok,szeretném ha segitenél valami normális elfogadható anyagiskban is jó munkát találni mivel ez a 28500Ft nem elèg semmire
Mostanság a felülvizsgálatom miatt és hogy csak beugróként őrködtem a coop boltba 700Ft/ó.bérér.Most azért kérem a segítségedet hogy,mielöbb munkát tudjak találni amiből megis lehetne élni.Igaz 60 éves vagyok de nekem akkir is élni dolgozni kell a jobb jővőmért és cssláfomért.Köszönöm a segítségedet.

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book
Mindjárt kész vagyunk! Kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot, majd kattints a gombra!
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book

Kérlek, add meg az email címed, ahová elküldhetem a 40-45 év felettieknek szóló álláskeresést segítő tanulmányt.

Kérlek, add meg a nevedet
Kérlek, add meg az email címedet
Adataidat nem adom ki senkinek.